Kampioen Australian Open enkelspel en dubbelspel!

Dit jaar ging ik naar Australië als de titelverdediger in het enkelspel op de Australian Open.

Het eerste voorbereidingstoernooi begon voor mij erg goed, waarbij ik redelijk eenvoudig de finale wist te bereiken en daar in een 3-setter tegen niels verloor. Voor mij was dit resultaat niet belangrijk, omdat ik een goed gevoel had over mijn eigen spel en daardoor veel vertrouwen had voor de Australian Open!

In het dubbelspel wisten Niels en ik ook redelijk eenvoudig de titel naar ons toe te trekken. Een goed begin van deze trip dus!

Australian Open

Op de Australian Open dit jaar kreeg ik de kans om mijn titel in het enkelspel van vorig jaar te verdedigen. Na een 6-1 6-2 winst op Davidson, en vervolgens een 6-0 6-3 winst op Wagner in de halve finale mocht ik het in de finale wederom opnemen tegen mijn dubbelpartner Niels. Na een ontzettend spannende tweede set wist ik er dit keer met de winst vandoor te gaan en mijn titel succesvol te verdedigen! Na een fantastische winner down the line en een score van 6-2 7-5 was het gedaan.

Voor mij was het de eerste keer om een grandslam titel succesvol te verdedigen! Daarnaast wisten Niels en ik ook voor de eerste keer de Australian Open in het dubbelspel te winnen. Dit betekent dat we nu alle grand slams in het dubbelspel minimaal 1 keer hebben gewonnen! Een beter begin van het nieuwe seizoen had ik me niet kunnen wensen! 🙂