Samenvatting toernooien Amerika en Azië

De afgelopen twee maanden stonden in het teken van veel toernooien spelen. Ik heb een trainingskamp gehad in Amerika, en daarna nog twee toernooien. Daarna heb ik een week rust gehad, waarna ik naar Azië vertrok voor drie toernooien. In Amerika heb ik een week mogen trainen bij mijn dubbelpartner Bryan Barten, waarmee ik dit jaar bijna alle toernooien speel. In Arizona hebben we elke dag veel getraind en dat gaf mij een goede voorbereiding op het buitenseizoen. Tijdens het eerste toernooi in Amerika, de Georgia Open heb ik van de nummer 3 van de wereld gewonnnen met 7-6 7-6. Helaas de halve finale daarna verloren met 7-5 6-3 van de nummer 6. Het tweede toernooi had ik een zware loting, waarbij ik er in de single in de kwartfinale uit vloog nadat ik een heel spannende wedstrijd verloor met 6-2 3-6 6-7(4) van de nummer 5 van de wereld.

Na de twee toernooien in Amerika heb ik een week herstel gehad en getraind als voorbereiding op drie toernooien in Azië, twee in Zuid-Korea en één in Japan. In Zuid-Korea heb ik het eerste toernooi, de Daegu Open ITF1 gewonnen! Ik heb hier de halve finale gewonnen van de nummer 3 met 7-6 6-4, en de finale 6-1 6-4 gewonnen van de nummer 5 van de wereld! Een uitstekende week qua tennis. Het volgende toernooi, de Korea Open werd gespeeld op het Olympisch Tennispark. Dit ITF1 toernooi heb ik uiteindelijk ook gewonnen! Tijdens dit toernooi ben ik de nummer 2 van de wereld in de halve finale tegengekomen. Ik heb deze wedstrijd met 7-5 6-4 gewonnen! Na deze zware wedstrijd heb ik uiteindelijk het toernooi gewonnnen door van de nummer 3 van de wereld te winnen met een heel fraaie score, 0-6 6-0 7-6. Ook dit toernooi een heel hoog niveau kunnen bereiken. Hierna was het tijd voor het laatste van drie toernooien, de Japan Open Super Series. Dit toernooi ben ik er helaas al in de kwartfinale uitgevlogen, nadat ik hier met 6-4 6-0 had verloren van de nummer 2 van de wereld.

Na een lange reis van meer dan 24 uur ben ik inmiddels weer vol aan het trainen ter voorbereiding op de vele toernooien deze zomer!