Update toernooien Europa-tour 2019

De afgelopen maanden heb ik een behoorlijk aantal toernooien gespeeld. Na de toernooien in Azië heb ik een paar weken getraind om me voor te bereiden op de vele toernooien die op de planning stonden. Het eerste toernooi was de Open d’Amiens ITF1 in Frankrijk, waar ik na een paar goede wedstrijden het toernooi op mijn naam wist te schrijven door in de halve finale van de nummer 4 van de wereld, en in de finale van de nummer 3 van de wereld te winnen! Met dit goede gevoel ging ik door naar het volgende toernooi, de BNP Paribas Open de France Super Series! Ook hier wist ik het toernooi te winnen, waarbij ik een zware loting had en de kwart finale, de halve finale en de finale wist te winnen van de nummer 6, 4 en 3 van de wereld! Het was voor mij de eerste keer dat ik op dit niveau (Op de grandslams na het hoogste niveau) een toernooi won. Dankzij dit fantastische resultaat ben ik inmiddels gestegen naar plek 5 op de wereldranglijst!

Na deze goede toernooien had ik weer een maand om me voor te bereiden op drie toernooien in Europa. Het eerste toernooi, de Swiss Open ITF1 verloor ik uiteindelijk het enkelspel in de halve finale van de nummer 6 van de wereld, maar samen met mijn dubbelpartner hebben we het toernooi goed afgesloten met een winst in de dubbelfinale! Vanuit Zwitserland zijn we meteen doorgevlogen naar Engeland, waar de British Open Super Series was. Ook op dit toernooi waren veel topspelers, en ik was hier als 3de geplaatst. Uiteindelijk heb ik hier de halve finale verloren van de nummer drie van de wereld, met 6-2 6-7 2-6. Ook in de dubbel lagen we er na de halve finale uit. Het laatste toernooi was de Belgian Open ITF1. Hierbij heb ik de finale gehaald, maar uiteindelijk net verloren met 6-2 6-7 4-6. Inmiddels ben ik al weer een paar weken thuis en ben ik me vol aan het voorbereiden op de aankomende toernooien in Amerika, Frankrijk en Italië!