Update Korea Open & Japan Open

Na een paar weken training en de focus op de aandachtspunten van het vorige toernooi te hebben gelegd, zijn we in April een paar weken in Korea en Japan.

Tijdens de Korea Open ITF1 ben ik de nummer 1 geplaatste speller. Mijn eerste ronde won ik van de Koreaan Myung-je Kim met 6-0 6-0. De kwartfinale won ik met 6-2 6-2 van de Canadees Rob Shaw. In de halve finale moest mijn tegenstander Donald Ramphadi helaas opgeven op 4-2 na een scheur in zijn stoel. In de finale speelde ik tegen de zeer ervaren David Wagner die al de vorige 2 toernooien in Korea op zijn naam had weten te zetten. Uiteindelijk heb ik deze wedstrijd met 5-7 4-6 verloren en welverdiend voor David die erg goed speelde.

Na de Korea Open zijn we naar Fukuoka, Japan gevlogen voor de Japan Open Super Series. Als tweede geplaatste speler had ik een bye in de eerste ronde. R2 mocht ik tegen de Japanner Shota Kawano spelen, en heb ik met 6-0 6-0 de winst naar me toe weten te trekken.

In de kwartfinale speelde ik alweer tegen Robert Shaw. Deze keer was de wedstrijd een stuk spannender met 7-6 in de eerste set. De tweede set kon ik goed doorzetten en wist ik met 6-1 te winnen. De halve finale mocht ik ook alweer tegen David Wagner. Ik was erg gedreven om deze wedstrijd te winnen en dat lukte ook. Met een erg goede wedstrijd en een score van 6-1 6-2 mocht ik het weer tegen Niels opnemen in de enkelfinale. Het was een behoorlijk goede wedstrijd van beide kanten met ontzettend veel deuce games en gamepoints. Helaas heb ik de belangrijkste punten niet weten te winnen en heb ik verloren met 3-6 3-6.

De dubbel wisten Niels en ik ook samen te winnen met 6-2 7-6 tegen Heath Davidson en Rob Shaw!

Ondanks de resultaten in de finales kijk ik terug op een succesvolle “Asia Trip” waarin ik de aandachtspunten van de trainingen van de laatste weken goed heb toe kunnen passen en er een duidelijk verschil te zien was in de wedstrijden. Dit geeft vertrouwen!