Ziekte en Herstel

Zoals jullie wel gemerkt zullen hebben is de website lange tijd niet bijgewerkt. In oktober 2017 kreeg ik het onvoorstelbare bericht dat ik darmkanker heb. Er volgden een aantal weken van onderzoek waarin ik van top tot teen ben onderzocht en de artsen een behandelplan hebben gemaakt. Het was vanaf het begin duidelijk dat het een zwaar en lang traject zou worden maar ik heb altijd het vertrouwen gehouden dat het uiteindelijk goed zou komen. Een zware behandeling volgde waarbij ik 5 weken lang van maandag tot en met vrijdag chemotabletten slikte en dagelijks naar Maasricht moest voor bestraling. Het tennissen stond toen op een heel laag pitje maar ik probeerde toch zo goed als het ging actief te blijven.  Op het moment dat ik de diagnose kreeg stond ik nr 1 van de wereld bij de junioren en nr 6 bij de senioren in de quaddivisie en daardoor had ik mij geplaatst voor de Nec tennismasters. Helaas heb ik mij daar toen van moeten terugtrekken. Omdat eten steeds  moeizamer ging en ik 10kg was afgevallen besloot de oncoloog dat ik een sonde moest krijgen waardoor ik 24 uur per dag werd gevoed.  Hierdoor sterkte ik goed aan en na de chemo en bestraling voelde ik mij fit genoeg om  weer meer te sporten en mij daarmee ook zo goed mogelijk voor te bereiden op wat nog komen ging.  Ik tenniste toen 2 maal per week een uur in Swalmen en probeerde regelmatig naar de fitness te gaan.

Na de chemo en bestraling moest ik 10 weken wachten voordat er een nieuwe scan gemaakt kon worden en ik gelukkig eind februari groen licht kreeg voor de operatie. Begin maart werd ik geopereerd in het Zuyderland ziekenhuis. Mijn hele dikke darm is verwijderd en ik kreeg een stoma. Samen met de stomaverpleegkundige had ik overlegd over wat de beste plek was voor het stoma omdat het voor mij belangrijk was dat deze niet in de weg zou zitten tijdens het tennissen. Ik heb me dan ook goed voorbereid door al voor de operatie te trainen met een stomazakje om de verschillende opties uit te proberen en de beste keuze te kunnen maken. De operatie was zwaar maar ik was blij het achter de rug te hebben.  Vier weken na de operatie stond ik voor het eerst weer op de baan en heb ik 15 minuten getennist. Ik heb rustig opgebouwd en ondanks een aantal tegenslagen en complicaties tussendoor train ik inmiddels weer volop.Door de chemo, bestralingen en operatie is met name vermoeidheid soms nog een probleem maar ook daarvan weet ik dat het alleen maar beter kan worden.  Ik ben nog niet op mijn oude niveau maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik weer op dat niveau terugkom om vervolgens verder te groeien. Mijn doel om naar de paralympische spelen in Tokio te gaan staat nog steeds! Inmiddels heb ik de eerste toernooien gespeeld en heb ik alweer een toernooi gewonnen en in mijn eerste internationale toernooi in 11 maanden stond ik in de finale.

Het komende jaar blijft staan in het teken van herstel en terugkomen op mijn ouden niveau en vervolgens ook weer klimmen op de internationale ranking.

Ik wil iedereen bedanken die mij is blijven steunen en nog steeds steunt tijdens deze zeer moeilijke periode. I WILL BE BACK!!  

krantenartikel de Limburger
Bericht L1 ivm nominatie paralymisch sporter van het jaar
nominatie paralympische sporter van het jaar 2017
krantenartikel de Limburger
de Limburger
Limburgs Tennistalent van het jaar
Limburgs tennistalent van het jaar
Wereldkampioen bij de junioren , nr 1 van de wereld op 31/12/2017
Dank voor de vele kaartjes en attenties tijdens mijn ziekte

 

2 weken na de operatie, eerste potje tafeltennis
eerste nationale toernooi in Echt. Gewonnen
eerst internationale toernooi in 10 maanden met coaches Joop Broens en Mieke van Chastelet; German Open
German open finale!

 

 

British open
British open
British open
Eerste superseries in 10 maanden. British open