Update Australie (Australian Open + 2 warm-up toernooien

In het zonnige Melbourne heb ik het altijd wel naar mijn zin. Ook dit jaar heb ik het weer erg goed gedaan in Australie. Voorafgaand aan de Australian Open werden er weer twee voorbereidingstoernooien gespeeld.

Het eerste toernooi wist ik de singlefinale te bereiken na een sterke kwart finale tegen Ramphadi en halve finale tegen Vink. Uiteindelijk kwam ik in de finale tegen nr1 Alcott te kort. In het dubbelspel moesten Vink en ik ons meerdere ook erkennen tegen Alcott/Davidson in de finale.

Het tweede toernooi wist ik de kwartfinale te winnen van Davidson, de halve finale mocht ik tegen Lapthorne, en de finale mocht ik weer tegen Vink. Dit keer lukte het mij niet om van Vink te winnen, die een erg goede wedstrijd speelde. In het dubbelspel hadden Vink en ik wel succes, de finale wisten wij te winnen van Lapthorne en Wagner.

Het belangrijkste toernooi was uiteraard de Australian Open. Dit was het moment waar ik de laatste maanden voor had getraind.

Met een gunsige loting, waarin ik de kwartfinale tegen Wagner mocht beginnen, gaf mij veel vertrouwen. Ik wist deze wedstrijd met overtuigende score binnen te halen, en in de halve finale mocht ik tegen een van de thuisfavorieten, de Australier Heath Davidson. ik bleef goed bij de les en ook deze wedstrijd kon ik met overtuigende scores afsluiten.

De single finale mocht ik, net zoals vorig jaar, tegen Dylan Alcott spelen. Omdat het de laatste wedstrijd ooit was voor Alcott, en omdat hij een bekende Australier is, werd er voor het eerst ooit een rolstoeltennis wedstrijd gespeeld op de Rod Laver Arena, een stadion waar wel vijftienduizend man in kan. Ik genoot onzettend veel van het publiek, en kreeg er enorm veel energie van. Ik ben ontzettend trots op het feit dat ik deze wedstrijd naar me toe heb getrokken. Na een 5-4 achterstand op Alcott zijn service, heb ik 9 games op rij weten te winnen, voor een score van 7-5 6-0. Het geeft mij ongeloofelijk veel vertrouwen voor het komende seizoen, dat ik onder deze bijzondere omstandigheden, en onder deze druk goed kon presteren.

Ik kijk uit naar een paar dagen rust thuis, voordat de voorbereidingen op de US tour begint. In maart zijn er twee toernooien in de Verenigde Staten!