Succesvolle Australiƫ toer

winnaar Melbourne Open

De eerste 2 toernooien van het jaar zitten er op en ze waren bijzonder succesvol.

Sam speelde in de Superseries in Tweed Heads de finale single tegen de nr ! van de wereld nadat hij in eerdere rondes al had afgerekend met de nr’s 3 en 4 van de wereld. De finale werd in een goede partij met voornamelijk deucegames nipt verloren met 3-6,3-6.

De finale in de dubbel werd wel gewonnen en wel van de regerend Paralympisch en wereldkampioenen en Australische favorieten Alcott/Davidson

Winnaars Superseries dubbel

Ook in het daaropvolgende toernooi wist Sam ondanks de hitte het hoofd koel te houden door op weg naar de finale in de halve finale af te rekenen met de nr 2 van de wereld Lapthorne met 6-1,6-2 waarna hij de finale speelde tegen dubbelpartner Vink en deze overtuigend won met 6-2,6-3.

De dubbel werd na setpoints in de eerste set en matchpoints in de derde verloren van het koppel Wagner/Davidson met 6-7,6-3,10-12